Kannabisz a tanyán

Több száz tő kannabiszból álló ültetvényre bukkantak a rendőrök egy ballószögi tanyán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az összehangolt akciót a BRFK kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának munkatársai és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói közösen hajtották végre szerdán délután - tájékoztatott Nyíkos Tamás.

Az elfogott öt gyanúsított egy tanyán 661 tő kannabiszt termesztett, ez a növény a marihuána alapanyagául szolgáló, kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaz. A tanyát az egyik budapesti gyanúsított bérelte kecskeméti bűntársától, és négy helyiségében alakítottak ki kannabisz termesztésére alkalmas körülményeket, a növényeknek mesterségesen biztosították az ideális hőmérsékletet és páratartalmat.

A rendőrök a tanyán talált, a termesztéshez szükséges eszközöket - légkondicionálót, szellőztető- és világítóberendezéseket, tápoldatokat, gyökérnövelő hormonokat, zsákos termőföldet - lefoglalták.

Az ügyben jelenleg négy budapesti és egy kecskeméti férfi ellen folyik eljárás, a nyomozóhatóság őrizetbe vette őket, és indítványozza előzetes letartóztatásukat. Mindannyian megalapozottan gyanúsíthatók nagyobb mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésével; ezért 10 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság - mondta a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.