Kanada Harry herceget akarja királyának

Harry herceget akarják Kanada királyának a kanadai monarchisták, amivel megoldódna a régi probléma, hogy túl messze van az országtól az államfő, aki jelenleg II. Erzsébet brit uralkodó.

A kanadai királyságpártiak rukkoltak elő az ötlettel annak kapcsán, hogy a héten vendégségbe érkezik hozzájuk Vilmos herceg és Katalin hercegnő. Vilmos a második a brit trón öröklésének sorában, öccse Harry (mindketten II. Erzsébet unokái) pedig a harmadik - jelenleg. Ám ha a Vilmos-Katalin frigyből gyermek születik, akkor Harry hátrébb sorolódik - gyakorlatilag semmi esélye sem marad a trónra - és "szabaddá válhat" Kanada számára.

Harry herceg bátyja esküvőjén - orosz vér csörgedezik ereikben
Britain's Prince William (L), and his brother and best man Prince Harry, arrive to Westminster Abbey for Prince William's marriage to Kate Middleton, in central London April 29, 2011. (ROYAL WEDDING/VIP) REUTERS/Kai Pfaffenbach (BRITAIN - Tags: ROYALS ENTERTAINMENT SOCIETY IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE)

A kanadai monarchisták Ottawát javasolják Harry székhelyéül, és a brit királyi családtag állandó jelenlétével remélik kifogni a szelet azoknak a vitorlájából, akik sokkal inkább választott államfőt szeretnének Kanada első emberéül, nem pedig osztoz(kod)ni a britekkel - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Azt egyébként a leglelkesebb királypárti kanadaiak is elismerik, hogy a bő 4 ezer kilométeres távolság az ország és uralkodója között nem ideális állapot, és jobb, ha egy államfő nem két-három évente egyszer bukkan fel országában, hanem évente kétszer-háromszor nem.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.