Kamu albérletekkel húzott le több embert a budapesti csaló

Albérletekkel trükköző csalót fogott el a rendőrség Budapesten. A férfi néhány napra bérbe vett több lakást is, majd a sajátjaként hirdette meg őket az interneten. Több embert is sikerült lehúznia, mire elkapták.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a25 éves N. Gábor június 25-e és július 2-a között összesen négy alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket. A férfi néhány napra bérbe vett lakásokat a Józsefvárosban, a Kisfaludy utcában, a Thököly úton valamint Corvin sétányon, majd azokat a sajátjaként feltüntetve meghirdette.

A sértetteknek N. Gábor megmutatta a lakásokat, bérleti szerződést kötött rájuk és több tízezer forint értékben foglalót, kauciót, előleget is kért tőlük, majd hamis kulcsokat adott át és a továbbiakban elérhetetlenné tette magát.

A csaló úgy bukott le, hogy az egyik „albérlője" részletfizetést kért, ezért július 7-ére egy újabb találkozót beszéltek meg. Erre a találkára a sértett már a nyomozókkal együtt érkezett.

A férfit 21 óra 50 perckor a Budapest XIV., Thököly úton elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra. N. Gábort gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.