Kamionok ütköztek Zalában az erős havazás miatt

Estig több mint tucatnyi esetben hívták balesetekhez a tűzoltókat Zala megyében, ahol a reggel óta tartó havazásban kamionok akadtak el, személyautók csúsztak árokba - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Délelőtt a 86-os főúton, Rédicsnél ütközött össze két kamion a csúszóssá vált úton, az egyik szerelvény a szántóföldre sodródott. Kora este a 61-es főúton, a Nagykanizsához közeli bagolai elágazó felé akadtak el kamionok, mert a síkos úton nem tudtak felmenni az emelkedőn.

Tűzoltók dolgoznak az éjjeli órákban egy hóban elakadt kamion műszaki mentésén Pogányszentpéter közelében
Pogányszentpéter, 2010. március 11. Tűzoltók dolgoznak az éjjeli órákban egy hóban elakadt kamion műszaki mentésén Pogányszentpéter közelében. Országszerte havazik; Zala megyében mintegy 15-20 centiméter hó esett, a tűzoltókat több esetben riasztották árokba csúszott kamionok és személyautók kivontatásához. MTI Fotó: Varga György

A nap folyamán összesen 14 helyszínre hívták segíteni a tűzoltókat, többnyire árokba csúszott személyautók mentése miatt. Estére főként Nagykanizsa térségében akadt több feladatuk.

A Magyar Közút észak- és dél-dunántúli regionális ügyeleteinek tájékoztatása szerint is Zala déli részén okoz inkább közlekedési nehézségeket a reggel óta hullott 4-5 centiméternyi hó. Nagykanizsán és környékén hókásásak, letaposott hótól síkosak az utak, míg a megye északi részén többnyire sónedves, vizes vagy latyakos burkolaton haladhatnak a járművek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.