Kamionok 'repkedtek' az M5-ösön - egy embert meghalt

Bort szállított az a bolgár kamion, amely súlyos balesetet okozott az M5-ös autópályán Kisteleknél péntekről szombatra virradóra; a négy járművet érintő karambolban egy ember meghalt, hárman pedig megsérültek - közölte a rendőrség.

Az eddigi adatok szerint a Budapest irányába tartó bolgár teherautó vezetője ismeretlen okból elvesztette uralmát a járműszerelvény felett, és a forgalmi sávokat elválasztó szalagkorlátot átszakítva a szemközti oldalra sodródott, majd felborult - mondta Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kamion nekiütközött egy szemből érkező személygépkocsinak, melyet maga alá gyűrve a leállósávig tolt.

Összeroncsolódott, tetejére borult kamion az M5-ös autópályán Kisteleknél
Kistelek, 2010. január 30. Összeroncsolódott, tetejére borult kamion az M5-ös autópályán Kisteleknél, ahol a hajnali órákban eddig tisztázatlan okból két kamion és két személygépkocsi összeütközött. A baleset következtében egy ember meghalt, hárman megsérültek. A helyszínelés és műszaki mentés idejére az M5-ös autópálya Balástya és Kistelek közötti szakaszát több órára lezárták. MTI Fotó: Donka Ferenc

A karambolt látva egy Szeged felé tartó román teherautó sofőrje hirtelen kormánymozdulatot tett, s nekiütközött egy előtte haladó furgonnak, amelyet a szalagkorlátot átszakítva a túloldali pályatestre lökött.

A baleset után a kamion által maga alá gyűrt személygépkocsi vezetőjét és utasát a tűzoltók vágták ki a roncsból. A sofőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, 43 éves utasa - egy szegedi nő - azonban nem élte túl a balesetet, a helyszínen életét vesztette.

A bolgár teherautó vezetője könnyebben sérült, utasát súlyos sérülésekkel szállította el a mentő. A román kamion sofőrje, valamint a furgonban utazók nem sérültek meg.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére az M5-ös autópálya Balástya és Kistelek közötti szakaszát több órára lezárták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.