Kamera buktatta le a tolvajpárost

Térfigyelő kamera buktatott le egy tolvajpárost a székesfehérvári vasúti pályaudvaron, a férfi és a nő egy 85 éves asszony pénztárcáját lopta el; mindkettőjüket őrizetbe vették - közölte hétfőn a rendőrség.

A csatlakozásra váró idős budapesti asszonnyal beszélgetést kezdeményezett a tolvajpáros nőtagja, s miközben udvariasan  felsegítette annak kardigánját és kabátját, elemelte a pénztárcáját  - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lopott tárcát tovább adta a társának. A térfigyelő kamera  felvétele rögzítette azt is, ahogy a férfi a pénzt kivette, az üres  pénztárcát pedig a kukába dobta - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr-százados.

Tájékoztatása szerint a megkárosított asszony semmit nem vett  észre a bűncselekményből, a térfigyelő központ által riasztott, s a  helyszínre érkező rendőröktől értesült róla, hogy meglopták.

A tolvajpárost perceken belül elfogták. Megtalálták náluk az  idős utastól eltulajdonított 26.500 forintot, a szemétgyűjtőből  pedig előkerült az ellopott pénztárca is.

A hajléktalan férfit és nőt bűnügyi őrizetbe vették. Mindketten  többször voltak már büntetve különböző vagyon elleni  bűncselekményekért. Ügyüket gyorsított eljárásban vizsgálják, így 15 napon belül bíróság elé kerülhetnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.