Kalasnyikovval raboltak ki egy kaszinót Franciaországban

Fegyveresek hatoltak be szombatra virradó éjjel a dél-franciaországi Aix-en-Provence egyik kaszinójába.

A dpa német hírügynökség a France Info rádióra hivatkozva azt írja, a hajnali két órakor történt támadásban a kaszinó mintegy hétszáz vendége közül 15 ember sérült meg könnyebben. A fegyveresek Kalasnyikovokkal lövöldöztek a levegőbe, ezzel kényszerítve a földre a teremben tartózkodókat, akik az asztalok alá bújtak. Aki nem tett eleget a felszólításnak, a földre taszították, de az első beszámolók szerint a rablók emberre nem lőttek.  Néhányan a pánik miatt kialakuló lökdösődés közben sérültek meg.

A francia lapok úgy tudják, legalább három férfi tört be az épületbe a biztonsági rendszer kijátszásával . A kassza teljes tartalmával, több tízezer euróval távoztak, mire a rendőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek. Szemtanúk elmondása alapján a férfiak fehérbe voltak öltözve, csak a legfelsőbb ruházatként viselt kapucnis pulóverük volt sötét színű.

A támadók autóját a hatóságok kiégve találták meg, a fegyvereseket – akik állítólag Marseille felé – tartottak, nagy erőkkel keresik  – írja a focus.de.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.