Kalapáccsal verték agyon a tanárnőt

Egy folyó medrében keresik egy eltűnt amerikai nő holttestét majdnem egy hónappal azután, hogy a főbérlője agyonverte a pénzéért – jelentette a nepáli rendőrség.

A huszonöt éves Dahlia Yehiát a tóparti hegyeiről híres Pokhara városában gyilkolták meg, testét pedig a közeli folyóba dobták – tájékoztatott Hari Bahadur Pal, a város rendőrfelügyelője.

A texasi Austinban tanárként dolgozó Yehia augusztus 4-én érkezett a városba, hogy segítsen a himalájai országot sújtó két földrengés áldozatainak. Mindössze három nappal később azonban már halott volt.

A rendőrség letartóztatta a harmincéves Narayan Paudelt, aki Yehia szállásadója volt. A férfi beismerte, hogy ő ölte meg a nőt. Kalapáccsal támadt rá a pénzéért, majd a testet a közeli Seti folyóba dobta. A gyanúsított a letartóztatását követően kiugrott a rendőrőrs ablakán és eltörte a lábát. A férfi akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat – írja a Reuters.

„Öt napja kutatunk a holttest után” – mondta kedden Pal, hozzátéve, hogy a keresést csak akkor kezdték meg, amikor a nepáli amerikai követség értesítette az esetről a helyi rendőrséget. A rendőrök kötelekkel ereszkednek a mély és szűk szurdokba, hogy átkutassák a medret.

A Nepál legsúlyosabb katasztrófájának számító idei kettős földrengésben több mint 8900 ember vesztette életét. Az eset hatására nemzetközi mentőcsapatok érkeztek a térségbe. Számtalan segélyszervezet vett részt az áldozatok megsegítésében, de voltak, akik egyénileg érkeztek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.