Kacsamentő norvég férfi az internet új hőse

Levetkőzött és a jeges vízbe vetette magát egy férfi Norvégiában, hogy megmentse egy jég alá szorult kacsa életét. A mentőakciót egy hobbifotós megörökítette és feltette az internetre.
Szemtanúk beszámolója szerint a kacsa gyanútlanul totyogott a befagyott víztükrön, amikor az hirtelen beszakadt alatta. A szerencsétlenül járt madár becsúszott és fogságba esett a vékony jég alatt, s biztosan el is pusztul perceken belül, ha egy a parton álló norvég férfi utána nem veti magát.

A 26 éves Lars Jørun Langøien kisnadrágra vetkőzött, a jeges tóba vetette magát és testével törte az utat a kacsáig. A madár és a férfi is épp bőrrel megúszta az akciót, Lars Jørun Langøient azóta a „kacsák királyának" hívja a falu, ahol az eset történt – írja a norvég sajtóra hivatkozva a német Bild.

A mentőakció a férfi egyik hobbifotós barátnőjének, Yngvil Søholtnak köszönhetően került fel az internetre. A gyönyörű fotók egy hete jelentek meg a Redditen, s azóta a közösségi médiában keringenek. A parton egyébként többen végignézték a kacsamentést, és ujjongva ünnepelték a hőst, aki egyébként nem kéri ezt a címet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.