Kacsa a tervezett szerb vérbosszú?

„Horror Magyarországon”, „Rémület a cigányok utcájában”, „Magyarország a mi Ivánuk mellett áll” – néhány főcím a veszprémi késelés híreit követő horvát és szerb sajtóból. A bulvárlapok – nem hivatalos forrásokat idézve – mindkét országban úgy tudják, hogy „harminc felfegyverzett roma csapott le a három idegenlégiós kézilabdázóra”, akik rossz időben voltak rossz helyen, és véletlenül keveredtek egy kábítószerkereskedelem miatti bandaháborúba.

A mértékadó médiumok hatalmas tragédiának nevezik, terjedelmesen, de visszafogottan számolnak be a történtekről, saját tudósítókat küldtek Veszprémbe, illetve a Magyar Távirati Iroda híreit veszik át. A rendőrség gyors reagálását példaértékűnek titulálják, a magyarok együttérzését értékelik.

Az internetes portálok óránként frissítik a kórházban fekvő horvát Ivan Pesic és a szerb Zerko Sesum állapotáról szóló tudósításokat.
Pesic édesanyja úgy nyilatkozott a Jutranji List horvát napilapnak, hogy bár a horvát miniszterelnök felajánlotta, helikopterrel bármikor hazaviszik Zágrábba a veseműtéten átesett fiát, ő úgy látja, erre semmi szükség, jó kezekben van a veszprémi kórházban is.

A szerb Vecernje novosti azt emeli ki, hogy Sesum csak hajszál híján menekült meg a haláltól, a Blic szerint óriási szerencséje volt, és ha minden rendben megy, 3-4 hónap múlva újra játszhat. A szerb televízió úgy tudja, hogy a kézilabdázó sokkos állapotban van a barátja, Marian Cozma elvesztése miatt.

Azokat a román híreket pedig, hogy Sesum apja, aki jelenleg már Veszprémban tartózkodik, „magánhadsereget” toboroz, és vérbosszúra készül, szinte minden lap kacsának nevezi, és hangsúlyozottan cáfolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.