Kábult volt a sofőr - nyolc sérült

Egy ember életveszélyesen, négyen súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek, amikor vasárnap hajnalban egy személygépkocsi és egy kisteherautó frontálisan összeütközött Szombathelyen, a Körmendi út 18-as számú ház előtt - közölte az MTI-vel a rendőrség.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a Nárai út irányából érkező kisteherautó vezetője áttért járművével a menetirány szerinti bal oldalra és frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

Az elsődleges adatok szerint a kisteherautó vezetője alkohol és gyógyszerek, vagy kábítószer hatása alatt, bódult állapotban vezette járművét. A kisteherautóban hárman utaztak, a rakterében fekvő férfi életveszélyes, a jármű vezetője és egy másik utas könnyű sérüléseket szenvedett.

A Körmend irányából érkező, egy zalacsébi férfi által vezetett személygépkocsiban öten ültek, közülük négyen súlyosan megsérültek, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A mentők valamennyiüket a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.

A rendőrség telefonon kapott értesítést a balesetről, de - a feltehetően ittas állapotban lévő - bejelentő tévesen adta meg a helyszínt. Egy járőr elindult a megadott címre, majd keresni kezdte a baleset helyszínét, de menet közben egy kanyarban megcsúszott és felborult; az autót vezető rendőr nem sérült meg. A baleset helyszínére végül egy másik járőrt küldött a rendőrség.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.