Kábító üzemanyag-tartály

10,5 kiló füvet találtak a röszkei vámosok egy belépésre jelentkező macedón személygépkocsi üzemanyag-tartályában.

Több mint 26 millió forint értékű marihuánát foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a röszkei határállomáson egy macedón autóból. A 21 kis csomagot, amelyek együttesen 10,5 kiló drogot tartalmaztak az autó üzemanyagtartályában rejtették el.

A NAV közleménye szerint kockázatelemzéssel választották ki alapos ellenőrzésre a járművet, miután a sofőr közölte, hogy nincs semmi elvámolni valója. Vélhetően az lett gyanús a vámosoknak, hogy a macedón férfi a balkáni ország olyan területről érkezett, amelyet a hatóságok aktív drogtermelő körzetként tartanak számon. Évente több tonna marihuánát indítanak a térségből a Európai Unió tehetősebb országai felé, ahol folyamatosan nagy a kereslet a jó minőségű fű iránt.

A vámosok a macedón férfit és a lefoglalt drogot is átadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Ezzel közel egy időben „közérdekű bejelentés alapján a NAV munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak egy kecskeméti ingatlanon. Jövedéki termék (szeszesitalt, cigarettát, üzemanyagot) ugyan nem találtak, drogot azonban igen. A terület átkutatása közben 65 tő, külön-böző méretű cannabis gyanús növényre bukkantak.

Az eljárás során mindvégig jelen lévő tulajdonos a pénzügyőröknek elismerte, hogy édesanyjával együtt nevelték a növényeket. A NAV emberei a kábítószergyanús anyagot feljelentéssel átadták a Kecskeméti Rendőrkapitányságnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.