Jövő nyáron házasodik Vilmos herceg

Vilmos brit trónörökös és Kate Middleton közelgő házasságáról már régóta keringenek a pletykák. A brit lapok azonban most már tényként állítják, hogy az eljegyzést 2011 elején hivatalosan bejelentik, az esküvő pedig júliusban vagy augusztusban lesz.

A jövő év elején jelentik be Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton eljegyzését, és a pár a nyáron össze is házasodik - közölte tényszerű információként a brit bulvársajtó. A Daily Mirror udvari bennfentesei szerint már az is eldőlt, hogy a hercegi menyegző napját országos munkaszünetté nyilvánítják.

A trónörökös és menyasszonya
Britain's Prince William (L) smiles as he walks with his girlfriend Kate Middleton at RAF Cranwell, central England April 11, 2008. William received his Royal Air Force wings from Prince Charles on Friday. William, the fourth successive generation of the monarchy to become an RAF pilot, learned to fly on his four-month attachment. REUTERS/Michael Dunlea/Pool (BRITAIN)

A jól értesült források szerint a 28 éves Vilmos - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a trónutódlási sorban - "szívesen maradt volna agglegény a harmincas évei közepéig ... ám tudja, hogy számára Kate az igazi ... és felismerte, hogy nem várathatja örökké".

A brit királyi légierő (RAF) kötelékében helikopterpilótaként szolgáló Vilmos - Nagy-Britannia jövendő uralkodója - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege. A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.

Az eljegyzési és esküvői találgatások hulláma időről időre magasra csap, főleg karácsony közeledtével. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate "eljegyzési" portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt bejelentés pedig még mindig nem hangzott el. A keddi Daily Mirror forrásai azonban most már tényként állítják, hogy az eljegyzést 2011 elején hivatalosan bejelentik, és az esküvő júliusban vagy augusztusban lesz - a pontos dátumot majd később jelölik ki. A lap szerint a trónörökösi házasság "tökéletes születésnapi ajándék lesz" a nagyszülők számára, a nagymama, II. Erzsébet királynő ugyanis jövőre lesz 85 esztendős, férje, Fülöp edinburghi herceg pedig 90. életévét tölti be.

Az esküvő időpontjáról felröppent eddigi találgatásokban 2012 is gyakran felmerült, de azt a dátumot bennfentesek kevésbé tartják valószínűnek, tekintettel arra, hogy a királynő akkor ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, abban évben rendezik a londoni nyári olimpiai játékokat, valamint a közös lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokságot is. Ez utóbbin Vilmos - mint az angol labdarúgó szövetség elnöke - hivatalos minőségben lesz jelen, és udvari megfigyelők szerint e három nagy rendezvénysorozat mellé már "túl sok lenne" egy világraszóló trónörökösi esküvő is.

A jövő évi dátum mind valószínűbbé válását jelzi az is, hogy a legnagyobb brit fogadóiroda-hálózat, a William Hill felfüggesztette a tétek elfogadását a 2011-es hercegi esküvőre, és már csak arra lehet tippelni, hogy Vilmos és Kate melyik hónapban kel egybe. A keddi Mirror már a várható vendéglistát is "összeállította".

A lap szerint nyilvánvalóan jelen lesznek az európai monarchiák - például Svédország, Norvégia, Hollandia, Dánia - koronás fői, emellett államfők és miniszterelnökök is, bár Barack Obama amerikai elnököt valószínűleg felesége, a királynővel híresen jó viszonyt ápoló Michelle képviseli majd. A lap a celebvilág legnagyobb sztárjai közül Sir Paul McCartney, Sir Elton John és Phil Collins meghívását tartja bizonyosnak. A valószínű helyszín a Westminster apátság, a londoni parlamenttel szemközt emelkedő ősi koronázó templom, ahová kétezer vendég fér be. Itt tartotta esküvőjét 1947-ben II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.