Jövő decemberben jön az új Star Wars-film

A LucasFilm és tulajdonosa, a Walt Disney filmvállalat csütörtökön jelentette a Star Wars: VII. rész észak-amerikai premierjének időpontját.

A Variety.com hollywoodi filmes portál beszámolója szerint Alan Horn, a Disney filmstúdió elnöke a karácsony előtti bemutató előnyeire hivatkozott és megemlítette, hogy a premierig bőven lesz idő a nagy várakozás övezte produkció kényelmes befejezésére.

A filmsorozat korábbi részei hagyományosan mindig májusban debütáltak a filmvásznon, mostanában azonban több szuperprodukció, köztük a Peter Jackson rendezte A hobbit-trilógia premierjeit is a téli ünnepek moziszezonjára időzítették.

J. J. Abrams jövő tavasszal kezdi a film forgatását a brit Pinewood stúdióban. A szereplőválogatás már elkezdődött. Egyelőre titokban tartják a részleteket, de a tárgyalásokról kiszivárgott hírekből kiindulva szinte minden Star Wars-rajongó tényként kezeli, hogy az eredeti szereplőgárdából Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is visszatér.  

A közelmúltban Michael Arndt forgatókönyvíró otthagyta a produkciót, de a Disney megnyugtatásul közölte, hogy Abrams és Lawrence Kasdan végzi a végső simításokat a szkripten. Kasdan társ-forgatókönyvíróként dolgozott a sorozat A Birodalom visszavág és A jedi visszatér című epizódjain.

A Star Wars első részét - amely később a történet kronológiai sorrendjében a IV. epizód lett - 1977-ben mutatták be. A George Lucas űreposzának ezidáig utolsó kalandját 2005-ben láthatták a nézők a mozikban. A filmsorozat az elmúlt 35 évben 4,4 milliárd dolláros bevételt hozott.

A Disney tavaly négymilliárd dollárért vásárolta fel a Star Wars-filmeket gyártó LucasFilmet és a stúdió szinte azonnal bejelentette, hogy további három epizóddal akarja bővíteni a nagy sikerű űreposzt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.