Jótékonysági vitorlástúra a Down-szindrómás babákért

A Down Egyesület 2013. szeptember 28–30. között jótékonysági vitorlástúrát szervez a Balatonon Down-szindrómás gyermekek és szüleik javára. A támogatásokból babaápolási és készségfejlesztési csomagokat veszenk.

Évente 100-150 Down-szindrómás újszülött jön világra Magyarországon. A jótékonysági rendezvény bevételeiből ezen újszülöttek számára készít az egyesület Down Baba Kezdőcsomagot. A kezdőcsomag speciális eszközök és babaápolási termékek mellett a Down-szindrómáról szóló fontos tájékoztatókat is tartalmaz. A jótékonysági regattán részt vevő minden egyes fő részvételi díjából 5 Down Baba Kezdőcsomagot tud az egyesület összeállítani.

A Magyarországon élő emberek 4,6 százaléka él valamilyen fogyatékossággal, minden második fogyatékossággal élő a mozgásban korlátozott, minden negyedik látássérült, csaknem minden ötödik hallássérült vagy beszédhibás, valamint minden hatodik értelmi fogyatékos ember.

„Fontosnak tarjuk, hogy már a legkisebb korban is segítséget tudjunk nyújtani a Down-szindrómás gyermekeknek és családjaiknak. A Down Baba Kezdőcsomagot igyekszünk már az újszülöttosztályon töltött napok alatt eljuttatni az édesanyáknak, akik így azonnal hozzájuthatnak a valódi segítséget, információt nyújtó anyagokhoz. Kutatások alapján az újszülött babák és fiatal csecsemők leghatékonyabban az érzékszerveiken keresztül fejleszthetők. A Down Baba Kezdőcsomag többek között tartalmaz csuklócsörgőt, hálólabdát, valamint bölcsőhintát is. A csuklócsörgő felhívja a baba figyelmét a kezére, fejleszti a vizuális és akusztikus figyelmét. A hálólabda az idegrendszer fejlesztését segíti elő a taktilis érzetek javításával. A bölcsőhinta a csecsemők egyensúlyközpontjára intenzív hatást fejt ki, ezáltal szolgálja a teljes idegrendszer integrálását, fejlesztését” - magyarázta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke.

A Down Wind Regattán több Down-szindrómás gyermeket is vendégül látnak egyes hajókon, így ők is megismerkedhetnek a vitorlázás örömeivel.

“A szeptember végi hétvégére várjuk minden vitorlázni vágyó további résztvevőnket, ígérjük, napos időnk lesz!...” – fűzte hozzá Kisari Károly.

A Down Egyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Down-szindrómás gyerekek, felnőttek és családjaik számára segítséget nyújtson. Az egyesület igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon foglalkozni a fogyatékosüggyel, és kiemelten küzd az inkluzív nevelés megvalósításáért hazánkban.

A program részleteiről bővebben ITT olvashatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.