Jótékonysági rendezvényeket használtak ürügyül a csalók

Különösen nagy értékre elkövetett csalás gyanújával őrizetbe vették tegnap Kecskeméten K. Barnát, a Humanity Football Club magyarországi elnökét, valamint két zalaegerszegi férfit. A rendőrség szerint a három gyanúsított az elmúlt hónapokban - fiktív kölcsönszerződések fedezete alapján - 770 millió forintot csalt ki Bács-Kiskun megyei nagyvállalkozóktól jótékonysági rendezvények megrendezésére.

Mint megtudtuk, egy közraktározási csalás nyomozása kapcsán jutottak el az elmúlt hetekben a nyomozók a Humanity Football Club hazai szervezetéhez. A közraktározási büntetőügyben letartóztattak egy mélykúti vállalkozót, aki azt mondta: azért kényszerült a csalásra, mert korábban három férfi - a Humanity FC nevében - négyszázmillió forintot kért tőle kölcsön, s ezt az összeget nem kapta vissza. A letartóztatott vállalkozó vallomása alapján indult nyomozás szerint a három gyanúsított a klub nevében járt el és kért kölcsönöket nagyvállalkozóktól az egyesület jótékonysági mérkőzéseinek a megrendezési költségeire, az előzetes szervezési és reklámügyeinek intézésére. A vállalkozóknak minden esetben bemutattak fedezetül egy szerződést, amely szerint a klubnak egy gazdasági társaság másfél millió euró kölcsönt nyújtott, valamint jelentős támogatási pályázataik vannak elbírálás alatt. A pénz visszafizetését ezen kívül a jótékonysági mérkőzésekből befolyó bevételekből is garantálták. Öt Bács-Kiskun megyei nagyvállalkozó végül összesen 770 millió forint kölcsönt adott a klub vezetőinek a rendezvények megrendezésére. A nyomozók szerint a megkárosítottak száma ennél több lehet.

Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődséünkre elmondta: a másfél millió eurós szerződés valótlan, de az állítólagos pályázatok létezésére sem találtak bizonyítékot. Hozzátette: a gyanúsítottak a vállalkozók által nyújtott kölcsönt egyetlen személynek sem fizették vissza.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.