Jótékony célra gyűjtött ruhákat loptak el

Használtruha-gyűjtő konténereket ürített ki három román állampolgár az éj leple alatt a békési megyeközpontban. A férfiak kicserélték a zárakat, így kulcsuk is volt hozzájuk. A holmit Romániában akarták eladni.

A tolvajoknak kulcsuk volt a konténerekhez
A tolvajoknak kulcsuk volt a konténerekhez
Police.hu / Police.hu

Március 7-én hajnalban vették őrizetbe a békéscsabai rendőrök azt a három román állampolgárt, akik kerékpárral jártak át a határon, hogy ruhagyűjtő konténerekből lopjanak ki holmikat, amiket aztán otthon akartak értékesíteni.

A rendőrség bejelentés alapján fülelte le a tolvajokat, akiket a Lencsési út melletti Fényes ABC-nél láttak, amint kulccsal kinyitottak egy konténert, majd Gyula irányába távoztak. A 35, 33 és 28 éves férfiakat a Békéscsaba és Gyula között, a Veszei kerteknél lévő kerékpárúton kapták el több megpakolt zsákkal és táskával.

Kihallgatásukon elmondták, hogy a romániai Varsándról érkeztek a városba, és az éjszaka folyamán három ruhagyűjtőt fosztottak ki a József Attila lakótelepen. A rendőrség a lopott árut lefoglalta és visszaadta a konténerek tulajdonosának, a három férfi ellen pedig lopás miatt indítottak eljárást – írja a police.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.