Az 'előírásoknak megfelelően' száguldott az Andrássy úton a rendőrkapitány

Dr. Mihály István, a gödöllői rendőrkapitányság vezetője nem észlelte, amikor július 26-án a budapesti belvárosból indulva nagy sebességgel Mogyoród felé haladt, hogy a közlekedési rendőrök követni kezdik, s "ellenőrzés alá akarják vonni".

A fenti megállapítás abból a vizsgálati jelentésből való, amelyben a Pest megyei rendőrfőkapitány megvizsgálta a gödöllői kapitány szabálysértési ügyét.

"A vizsgálat során egyértelműen megállapítást nyert - olvasható a vizsgálati jelentésben -, hogy a kapitányság vezetője az előírásoknak megfelelően, a gépjármű menetlevelébe bevezetve, a használat célját és módját megjelölve használt megkülönböztető jelzést. A szolgálati gépjármű és a jármű vezetője is rendelkezik az ehhez szükséges feltételekkel, engedélyekkel."

Tekintettel a fentiekre - teszi hozzá a jelentés írója - a jármű vezetője, Dr. Mihály István r. ezredes úr nem követett el szabálysértést.

Mindebből az következik, nem gond, hogy - mint a hvg.hu írta - július 26-án, vasárnap reggel, a Forma-1 magyarországi futamának napján egy Opel vezetője az Andrássy utat használta versenypályának, s áthajtott egy piros jelzésen. Amikor ezt a rendőrök észrevették, az autó után eredtek, hogy igazoltassák a szabálysértő sofőrt. Egészen a M3-as autópálya Hungaroring kihajtójáig üldözték. Ott a gépjármű lehajtott a pályáról, s nyoma veszett.

A rendőrök a rendszám alapján utánajártak, kié az Opel, s a nyomok Mihály István gödöllői rendőrkapitányhoz vezettek. De akkor még nem tudhatták, hogy a rendőrségi vezető - mint a vizsgálat most feltárta - "az előírásoknak megfelelően" vezette autóját.

Arra, hogy a rendőrök miért üldöznek egy autót Mogyoródig, amikor az megkülönböztető jelzést használ, nem tért ki a példás gyorsasággal levezényelt vizsgálat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.