Jogosítványa sem volt a halálos balesetet okozó férfinak

Nem volt jogosítványa annak a férfinak, aki két fiatal utasával együtt meghalt szombat este a Zala megyei Söjtör közelében, amikor autójukkal nagy sebességgel fának csapódtak.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtófőnöke, Nothoff Ingrid elmondta: a járművet vezető 40 éves nagykanizsai férfinak nem volt jogosítványa, és tanúk állítják, hogy a balesetet megelőzően italozott. Az ittasság fokát azonban majd szakértő bevonásával állapítják meg.

Vasárnapra azonosították a baleset másik két - iratok hiányában éjszaka még nem ismert - halálos áldozatát is. Az autóvezető mellett egy 17 éves fiatalember, a hátsó ülésen annak 19 éves nővére utazott.

Anti András, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője a baleset helyszínén szombat éjszaka újságíróknak elmondta: Söjtör irányából Bak felé haladt a személyautó, amikor egyelőre ismeretlen okból az útról letérve fának csapódott. Az ütközés következtében a jármű mindhárom utasa a helyszínen szörnyethalt.

A baleset tiszta látási és útviszonyok között történt, az út egy hosszú, viszonylag egyenes szakasz.

Az MTI más forrásból úgy értesült: a jármű a baleset pillanatában csaknem 190 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.

A nyomokból láthatóan a jármű megpördülhetett, majd orral csapódott egy fának. Az ütközés ereje azonban a kocsit a hátsó felével nekilökte egy nagyjából tíz méterrel távolabb álló másik fának, amelyre az autó a felismerhetetlenségig összetörve csavarodott fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.