Jogosítvány nélkül élni sem érdemes - gondolta a férfi, és felgyújtott a a házát

Felgyújtotta a házát egy 41 éves konyári férfi, mivel le kellett adnia a jogosítványát, s úgy gondolta: jogsi nélkül nem érdemes élni - ismertette a különös esetet Kelemen Éva rendőr hadnagy kedden.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a berettyóújfalui tűzoltóságtól származó bejelentés szerint, Konyáron a Sóstói utcában lévő egyik lakóházat a tulajdonosa öngyilkossági szándékkal felgyújtotta, majd ismeretlen helyre távozott. A helyszínen tartózkodó idős hölgy elmondta: a leégett régi típusú, nádfedeles ház a 41 éves fia tulajdona, s a férfi maga gyújtotta meg.

A cselekmény kiváltó oka az volt, hogy a férfinak kedden kellett volna leadnia a vezetői engedélyét, amire azt mondta: jogosítvány nélkül nincs értelme az életének, és öngyilkossági szándékát hangoztatta - tette hozzá a szóvivő. Kelemen Éva tájékoztatása szerint a tűz következtében a lakóház kiégett, a rendőrök és a polgárőrök megkezdték a férfi keresését, aki a hajnali órákban tért vissza a kiégett lakóházhoz, külsérelmi nyom nem volt rajta.

Ekkor a rendőrök elfogták, majd előállították, de ittassága, zavartsága miatt, s az önkárosítás megakadályozása érdekében beszállították a debreceni Kenézy kórház pszichiátriájára. A férfit nem tudták kihallgatni, összefüggéstelenül beszélt. Az ügyben a berettyóújfalui rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást - közölte a rendőrségi szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.