Jogosítvány nélkül, lopott autóval hajtottak fának

Lopott autóval fának hajtott, majd egy másik kocsit is feltört két hajdúhadházi fiatal Debrecenben; a 14 és 16 éves fiúknak jogosítványa nem, rendőrségi ügye azonban már volt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy ismertetése szerint a két fiatal vonattal érkezett Hajdúhadházról Debrecenbe. Vasárnap hajnalban elloptak egy autót, amivel fának hajtottak, az autót hátrahagyták, de a benne talált 200 ezer forintot és néhány eurót magukkal vitték.

Ezt követően a belvárosban feltörtek egy újabb gépkocsit, mire egy járókelő felfigyelt rájuk. A szemtanú követte őket és értesítette a rendőröket, akik a közelben elfogták és előállították a két gyanúsítottat.

A rendőrségi eljárás során kiderült, hogy fiatal koruk ellenére nem ismeretlenek a hatóságok előtt: a 14 éves gyanúsított ellen kilenc eljárás van folyamatban, főként vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A kilenc eljárásból négyet vádindítványi javaslattal már megküldtek az ügyészségnek, 16 éves társa eddig két alkalommal kapott megrovást - mondta Vezendi Jánosné.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.