Jogerősen nyolc évet kapott a csabrendeki szurkáló

Jogerősen nyolc évi fegyházra ítélte csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki két embert is megpróbált megölni két és fél éve Veszprém megyében a Sümeghez közeli Csabrendeken.

A vád szerint a férfi együtt italozott két későbbi áldozatával, majd egyikükkel összeszólalkozott. Előbb megrúgta, majd késsel a nyakán megvágta az egyik sértettet, utána azt a nőt is, aki arra szólította fel, hogy hagyja abba tettét. Utóbbi nyakát a verőér közvetlen közelében metszette a penge.

A férfit öt év fegyházbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől; a mellékbüntetést a jogerős ítélet tíz évre emelte. Az első fokú ítélet ellen az ügyész hosszabb fő- és mellékbüntetésért, a vádlott pedig felmentésért fellebbezett.

A csütörtöki tárgyaláson az ügyész azt hangsúlyozta, hogy az első fokú ítélet azért nem hivatkozik enyhítő körülményekre, mert ilyenek nincsenek; a férfi büntetett előéletű, a cselekmény idején is eljárás alatt állt, ráadásul egyik áldozata idős, kiszolgáltatott helyzetű nő volt.

A védő ezzel szemben arra hivatkozott: a társadalom peremén élő vádlott, aki hol alkalmi munkából, hol csiga- vagy gombagyűjtésből tartotta el magát, rendszeresen segítette a két embert, akikkel a vádbeli események után hetekkel történt letartóztatásáig rendszeresen együtt töltötte idejét, italozott. Ezért felmentést vagy hatályon kívül helyezést kért.

Szimmer Attila vádlott azt emelte ki: a rendőrség nem tartott helyszíni szemlét, és egy olyan szomszéd vallomását is befogadta, aki a terület adottságai miatt nem is láthatott át arra a területre, ahol a hatóságok szerint a késelés történt. Hozzátette, hogy szerinte a két ember saját magát vagy egymást vágta meg.

Nagy Zoltán bíró azzal indokolta a döntést: a tény, hogy a vádlott nyakon okozott sebeket, ami egyértelműen ölési szándékra utal, egyben egyetértett azzal az ügyészi felvetéssel, hogy nem elégséges mértékű az első fokon kiszabott szankció.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.