Jogerősen elítélhetik az esztergomi rendőrgyilkost

A Győri Ítélőtábla ma tárgyalja másodfokon az esztergomi rendőrgyilkosság ügyét. A vádlottat korábban az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte; a férfi és védője enyhítésért fellebbezett.

A bűncselekmény mintegy két évvel ezelőtt történt. Az akkor 55 éves vádlott idős édesanyjával élt együtt, a férfi italozása miatt gyakran veszekedtek. A vádlott 2008 februárjában is ittas állapotban tért haza, s feldühödött amiatt, hogy édesanyja a kulcsot belülről az ajtó zárjában felejtette.

Amikor a férfi bejutott a házba, törni-zúzni kezdett. Az asszony segítséget kért a rendőrségtől, eközben fia bezárkózott az udvaron lévő nyári konyhába. Amikor a kiérkező járőr felszólította, hogy jöjjön ki, a férfi engedély nélkül tartott pisztolyával megjelent az ajtóban és szíven lőtte az egyik rendőrt. A 30 éves zászlós a helyszínen meghalt.

A vádlottat hivatalos személy ellen elkövetett emberölés és lőfegyverrel való visszaélés bűntettében találta bűnösnek, s ezért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte első fokon a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság. Az első fokú ítélet szerint legkorábban 30 év fegyházbüntetés letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla mai nyilvános ülésén várható bírói döntéssel jogerősen lezárulhat az ügy.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.