Jogerős életfogytiglan a pécsdevecseri gyilkosoknak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a két férfinak a büntetését, akit elsőfokon életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtottak, amiért agyonverték egyikük nevelőapját.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljárt Baranya Megyei Bíróság döntését, és a 25 éves Geiszkopf Szilvesztert, valamint a 21 éves Görcsi Norbertet társtettesként, előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek. Legkorábban harminc év múlva kerülhetnek feltételesen szabadlábra.

Az alkalmi munkákból élő vádlottak elhatározták, hogy anyagi gondjaik enyhítésére kirabolják, s ha kell, megölik Geiszkopf Szilveszter nevelőapját. A mostohafiút a haszonszerzés mellett a bosszú is vezérelte: régóta rossz viszonyban volt a sértettel, s nem tudta megbocsátani neki, hogy bántalmazta, s "kirakta a házból" édesanyját, aki ezt követően pszichiátriai kezelésre is szorult.

A holttestet dögkútba akarták dobni

A két férfi 2008. augusztus 16-án este elbújt a nevelőapa házánál, s amikor a sértett hazaért, rátámadtak. Előbb ököllel, majd a rabláshoz magukkal vitt baseballütővel, s feltehetően egy vésővel verték. Az áldozat összesen húsz sérülést szenvedett el, melyekbe belehalt. Támadói a holttestét autójának csomagtartójába rakták, elvették a nála talált 12 ezer forintot, összeszedték a házban fellelhető, összesen mintegy 180 ezer forintot érő műszaki cikkeket, valamint egy gázpisztolyt, majd a kocsival elhajtottak.

Azt tervezték, hogy a holttestet dögkútba dobják vagy az autóval együtt egy kőbányában lelökik egy szakadékról. Nem siettek, útközben felvették egyikük várandós barátnőjét, tankoltak, egy hipermarketben vásároltak is. Az áldozat szomszédjai ugyanakkor jelezték a rendőrségnek, hogy mozgást észleltek a férfi telkén, idegeneket láttak elhajtani az autójával, őt azonban nem tudják elérniük telefonon. A rendőrök keresni kezdték a sértettet, körözést adtak ki a kocsijára, melyet a benne ülőkkel még aznap éjjel feltartóztattak Szigetváron, egy közúti ellenőrzés során.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.