Jógiból királyi fenség

Szombaton hercegné lesz Sofia Hellqvistből, aki Károly Fülöp svéd királyi hercegnek mondja ki a boldogító igent.

A svéd nézők a Paradise Hotel című stratégiai valóságshow-ból ismerhetik Károly Fülöp svéd királyi herceg jövendőbelijét. A 30 éves Sofia Hellqvist sok mindennel foglalkozott az elmúlt évek során. 2004-ben például félmeztelenül pózolt a Slitz nevű férfimagazinban, amely „Miss Slitz” -nek is megválasztotta.

Fülöp herceg és menyasszonya üdvözli rajongóit a svéd nemzeti ünnepségen Stockholmban
Fülöp herceg és menyasszonya üdvözli rajongóit a svéd nemzeti ünnepségen Stockholmban
JANERIK HENRIKSSON / Reuters/TT News Agency

A nyugat-svédországi Alvdalenből származó Hellqvist 2005-ben New Yorkba költözött, ahol pincérnőként és jógaoktatóként dolgozott. „A lehető legteljesebb életet éltem” – mondta egy interjúban, amelyben megjegyezte, nem bán semmit. A testét borító több tetoválást sem, noha elképzelhető, hogy a királyi család arra kéri, távolíttassa el őket az esküvő előtt. Egyes lapok szerint ez már meg is történt, és a jobb karjára varratott virágot eltűntette. „A tapasztalataim, élményeim tettek azzá, aki vagyok. De ma már nem így döntenék” – mondta a királyi családról szóló dokumentumfilmben.

Hellqvist 2009-ben találkozott a most 36 éves Károly Fülöppel egy klubban, és noha eleinte senki sem jósolt nagy jövőt a kapcsolatnak, a csinos barna hölgyet idővel elfogadta XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné is. Ő pedig bizonyította, hogy érdemes a bizalomra: 2010-ben egy barátnőjével megalapította a Project Playground nevű alapítványt, amely dél-afrikai hátrányos helyzetű gyerekeken hivatott segíteni. Ő maga többször is járt Afrikában, több országban is önkénteskedett. Március óta azonban kizárólag a hercegnéi címmel járó feladatokra összpontosít – a frigy után ugyanis hercegnéi rangot, és ezzel együtt „új nevet” is kap. Ő királyi fensége Sofia värmlandi hercegné lesz a neve. Jövendőbelije a harmadik a trónöröklési sorban.

A június 13-ai esküvőt a televízió élőben közvetíti majd. Az ifjú pár az esküvői szertartás után hintóval járja majd be a fővárost, útjukat pedig a hadsereg és a légierő biztosítja majd – írja az International Business Times. A lagziban a svéd DJ, Avicii és a stockholmi Icona Pop nevű electro pop duó gondoskodik majd a hangulatról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.