Jobban jár, ha szombaton nem ül autóba Budapesten

A 29. SPAR Budapest Maraton Fesztivál miatt több mint húszezer futó lesz a főváros utcáin. Emiatt pedig több kerületben lezárásokra kell számítani a nap folyamán.

Október 11-én, szombaton rendezik az év talán legnagyobb tömegeket megmozgató futóversenyét, az esemény miatt reggel 7:30 és délután 17 között lezárások lesznek az I., V., VI., IX., XI., XIII., és XIV. kerületben.

Bár a lezárt szakaszokat a futók elhaladása után folyamatosan megnyitják, várhatóan nagy dugókra kell készülnie annak, aki mégis autóval szeretne közelekedni. A pálya mentén útvonalbiztosítók és rendőrök irányítják a forgalmat.

A futók különféle távokon indulnak, az egyes alversenyek más-más időpontban rajtolnak, ezért a városban többfelé várhatóak majd útlezárások. A maraton és a maratonstaféta 11-kor rajtol, a Minimaraton (7km) 11:15-kor, a 30 km-es táv 11:45-kor, míg a Maratonka (2700m) délben.

Reggel 7:30 és 10:50 között a Budai alsó rakpart (Rákóczi híd és Margit híd Észak között), a Koós Károly sétány (Hősök tere és Hermina út között) és a Pesti alsó rakpart (Közraktár utca és Dráva utca között) lesz lezárva.

További részletes információk a futók útvonaláról IDE kattintva érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.