Jóbarátok-kávézót nyitott egy fanatikus rajongó

A Central Perk nem New Yorkban, hanem a kínai fővárosban üzemel. Tulajdonosa hosszú időn keresztül tanulmányozta a kultikus tévésorozat kávézóját és az eredetire megszólalásig hasonlító helyet hozott létre.

Az 1994 és 2004 között forgatott sorozat egy legnevezetesebb helyszíne volt a hat főszereplő törzshelyének számító Central Perk. A készítők játszottak a kávéház nevével, a Central Park New York egyik nevezetessége, míg a perk szó borravalót jelent. Rachel és Joey egy ideig dolgozott is a kávézóban pincérként, ám mivel mindketten borzalmasan végezték a munkájukat, Phoebe pedig számtalanszor fellépett különféle, saját szerzeményeivel.

1 milliót ér a Jóbarátok kanapéja
Jóbarátok kanapé

A képzeletbeli helyen három epizódonként változott a háttérdekoráció, míg a tea- ill. kávékeverékek évadonként. A kávézó legendás narancssárga díszletkanapéján a tíz évad sem hagyott nyomot, míg az utolsó rész forgatásán Jennifer Aniston összekente a tollából kifolyó tintával. Egy fanatikus kínai rajongó, Du Xin figyelmét még ezek az apróságok sem kerülhették el, amikor mindenre kiterjedően igyekezett lemásolni kedvenc sorozatának kávézóját - írja az AVClub.

Mint mondta, saját városában sokáig keresett egy hasonló törzshelyet, mint ahol a Jóbarátok töltötték az idejüket, ám mivel ilyen nem talált ilyet, úgy döntött, inkább lemásolja az eredetit. A férfi több hónapon tervezte precízen a helyet: az ikonikus narancssárga kanapétól minden részletről gondoskodott, hogy a hely egyezzen az eredetijével.Ezek után már az sem meglepő, hogy a vendégek a sorozat pincére után Xint is Günthernek szólítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.