Jó pénzt kereshetnek a németek a magyar kóbor kutyákkal

Az elmúlt hónapokban különös dolgok történtek kóborkutya-fronton, amire az egyik állatvédelmi alapítvány elnöke hívta fel a figyelmet – írja a szoljon.hu.

"Én úgy vélem, már régóta nem az állatok segítéséről, hanem a haszonszerzésről szól a dolog" – mondta el Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány vezetője.

"Teherautószám hagyják el az országot a kutyák főként Németország felé. Ezeket magyar szervezetek segítségével gyűjtik össze, majd indítják útjukra, mivel Németországban szinte minden településen van állatmenhely, azonban ott nincsenek kóbor állatok... Tudomásom szerint hazánkból próbálják meg feltölteni ezeket az üres férőhelyeket, hiszen minden állat után »fejpénzt« kapnak az ottani illetékes hivataltól. Azaz ez egy pénzkereseti lehetőség, amelyből jól meg lehet élni" – fejtette ki véleményét az állatvédő.

Más szakemberek is megerősítették, hogy általában a keleti országrészt keresik fel a „kutyaexportra" szakosodott szervezetek képviselői. Ott kiválogatják az általában fajtatiszta kutyákat, majd elvégzik rajtuk a szükséges ivartalanítást, chipelést, kiállítják az állatútleveleket és már indulnak is át a határon – olvasható a szoljon.hu cikkében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.