Jó helyen parkolt, mégis komoly bírságot kapott a mozgáskorlátozott nyugdíjas

Ötvenezer forintra büntettek egy mozgáskorlátozott férfit Pécsen, mert a rokkantak számára kijelölt helyen parkolt, de nem volt látható helyen az erre jogosító igazolványa – írja a bama.hu. Hiába mutatta a hatóságnál a papírjait, még a részletfizetést sem engedték neki.
A 69 éves férfi 2002 óta jogosult a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely igénybevételére. Most mégis bírságról szóló értesítő fogadta, mikor Pécsen, egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen hagyott autójához visszaért.

„A rokkantkártyám mindig kiteszem a szélvédő mögé, de ez esetben lecsúszott, nem vettem észre. Ötvenezer forintra büntettek a közterület-felügyelők. Bementem a hatóság Búza téri irodájába: gondoltam, ha bemutatom a mozgáskorlátozott-igazolványom, eltekintenek a bírságtól. De nem. Kértem méltányosságból való mérséklését, de se erre, se részletfizetésre nincs lehetőség” – meséli a havi 70 ezer forintból élő férfi.

A panaszos próbálta kikérni a hipermarket kamerájának felvételeit bizonyításként, hogy az adott időpontban ő parkolt ott, nem más. Ám a képeket csak a hatóságnak adják ki – ők viszont nem kérték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.