Jennifer Lopez a legbefolyásosabb híresség

Elkészült a Forbes magazin idei Top 100-as listája, mely a legbefolyásosabb hírességeket veszi számba. Az élen Jennifer Lopez végzett. A tavalyi győztes, Lady Gaga az ötödik helyre esett vissza.

A latin díva, Jennifer Lopez lett az év legbefolyásosabb híressége az amerikai Forbes magazin szerint. Az újra egyre nagyobb figyelmet követelő énekesnő megelőzte az amerikai médiatörténelemben forradalmat csináló Ophra Winfrey-t, és a tavalyi győztest, a botrányhős melegjogi aktivista Lady Gagát. Lopez az elmúlt 12 hónapban 52 millió dollárt zsebelt be, többek közt azzal, hogy az American Idolon zsűrizik, új dalokat jelenített meg, három új filmet forgatott és több márkacég választotta reklámarcául. Emellett szeptemberben újabb saját divatmárkát indított, és piacra dobta 18. parfümjét, a Glowt sorozat legfrissebb tagját.

Minden üzlet: Jennifer Lopez 6 millió dollárt kért gyermekei képeiért
Jennifer Lopez

A rangsorolásnál olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az éves adózás előtti jövedelem, a különböző médiafelületeken való megjelenések száma, és a közösségi oldalakon a követők, rajongók száma, mely adatokból kategóriánként külön rangsort készítettek, és egyszerűen az került az élre, akit az adatok győztesnek hoztak ki.

Úgy tűnik, azt kevésbé vették figyelembe, hogy az illető mivel vonta magára a köz figyelmét, hogy szakmai sikerei vagy botrányai miatt került e többet a címlapokra. Ez magyarázhatja, hogy például a „csak celeb” Kim Kardashian miért került a hetedik helyre, lenyomva ezzel Katy Perry énekesnőt (bár válása miatt neki sem volt botrányoktól mentes éve), akinek öt listavezető dala is volt ugyanarról az albumról, ami ezelőtt csak Michael Jacksonnak sikerült.

A lista első tíz helyezettje:

1. Jennifer Lopez
2. Ophra Winfrey
3. Justin Bieber
4. Rihanna
5. Lady Gaga
6. Britney Spears
7. Kim Kardashian
8. Katy Perry
9. Tom Cruise
10. Steven Spielberg

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.