Jennifer Lawrence hatalmasat tarolt

Az alig 24 éves színésznő jövedelmező évet zárhat maga mögött. A nézők 1,4 milliárd dollárt hagytak ott a mozikban, hogy láthassák az X-men és az Éhezők viadala-filmek sztárját.

A Forbes magazin évről évre összeállítja a legek listáját, köztük a legbefolyásosabb színészekét is. A 2014-es rangsor élén a szemtelenül fiatal Jennifer Lawrence áll, akinek a filmjei 2014-ben 1,4 milliárdos bevételt hoztak. Az Oscar-díjas színésznőnek idén három filmje került a mozikba, az X-Men: Az eljövendő múlt napjait májusban, Az éhezők viadala: A kiválasztott első részét novemberben, míg a Dumb és Dumber második részét december közepén mutatták be.

Lawrence a 2014-es Oscar-díjátadón. Aki bújt, aki nem, ő jött
Lawrence a 2014-es Oscar-díjátadón. Aki bújt, aki nem, ő jött
Adrees Latif / Reuters

A lista második helyén Chris Pratt áll 1,2 milliárd dollárral. Az amerikai színész közel másfél évtizede aktív, de igazán idén kapták fel. A Galaxis őrzői és a Lego-kaland 1,2 millárd dollárt gyűjtött össze. Alig egy hajszállal maradt le Scarlett Johansson, Az Amerikai kapitány - A tél katonája, illetve a Lucy című sci-fi 1,18 milliárd dollárt muzsikált össze.

Mark Wahlberg nagyjából egymilliárd dollárt hozott a filmstúdióknak, Chris Evans pedig 800 millió dollárral futott be az ötödik helyre. Az első tízbe bekerült még Emma Stone, Angelina Jolie, James McAvoy, Michael Fassbender és Hugh Jackman is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.