Jelentősen nőtt a határforgalom Letenyénél

Az előző héthez képest jelentősen nőtt a határforgalom az elmúlt hét végén Letenyén a két magyar-horvát határátkelőnél a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott adatai szerint.

A múlt héten pénteken, szombaton és vasárnap összesen 54,9 ezer utas lépte át a határt, ami több mint két és félszerese az előző hétvége forgalmának. Az adatok azoknak a személyautóval vagy autóbusszal közlekedőknek a számát összesíti, akik Letenyénél az autópálya-átkelőt vagy a régi főúton lévő határátkelőt vették igénybe.

A Magyarországról kilépők száma három nap alatt 34,9 ezer volt, ami szintén több mint két és félszerese az előző hétvége számainak. Hasonló ütemben nőtt a Magyarországra belépő utasok száma - a korábbi évek tapasztalatai szerint leginkább a hazatérő szlovák, cseh és lengyel turistáké -, akik mintegy 20 ezren voltak az elmúlt hétvégén.

A rendőrség korábbi közlései szerint a magyar-horvát határforgalomban legjelentősebbnek számító letenyei átkelőkön évente mintegy kétmillió utast regisztrálnak. Jelentős részük külföldi, elsősorban cseh, szlovák és lengyel állampolgár, de évek óta sok román és orosz turista is igénybe veszi ezt a két átkelőt.

Az adriai turnusváltások miatt a legzsúfoltabb kifelé most is a péntek délutántól szombat délig, befelé pedig a szombat reggeltől vasárnap hajnalig tartó időszak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.