Jelentős torlódás várható a Critical Mass miatt

Vasárnap rendezik meg Budapesten a Critical Mass kerékpáros felvonulást, ezért az autósoknak és a tömegközlekedést választóknak is jelentős forgalmi változásokra kell számítania.

A szervezők pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Critical Mass a Pesti alsó rakpart (XIII. Szent István parknál) - Március 15. tér - Irányi utca - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Attila út - Alagút - Lánchíd - Andrássy út - Városliget útvonalon tart felvonulást.

Mint írták, a belvárosi hidak közül 16 óra és 18 óra között az Erzsébet híd budai irányban és a Lánchíd lesz lezárva, a főbb útvonalak közül az Andrássy út, a Rákóczi út budai irányban, a Károly körút, a Bajcsy Zsilinszky út, a Fő utca, az Attila út és a Hegyalja út nem, vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Oktogonon, a Margit és Szabadság hídon is torlódás várható.

A szervezők szerint a villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülő úton járnak majd, így érdemes inkább a villamos- és metróvonalakon utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a vasárnapi - a Föld Napján megrendezendő - Critical Mass kerékpáros felvonulás miatti forgalomkorlátozások 15:30 és 19 óra között számos helyen a tömegközlekedés járatait is érintik.

Közleményük szerint a kerékpáros felvonulás a 5-ös, 178-as, 7-es, 7E, 173-as, 173E, 8-as és 112-es, 16-os, 105-ös, 115-ös, 86-os, 109-es, 20E, 30-as, 30A és 230-as jelzésű autóbuszok, a 70-es, 73-as, 76-os és 78-as, 75-ös, 79-es trolibuszok, valamint a 2-es, 4-es és a 6-os villamosok közlekedését érinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.