Jéghelyzet: 26 településen nincs áram

Szerda reggel még 26 településen, illetve településrészen 6100 fogyasztónál nem volt áram az ónos eső okozta károk miatt országszerte - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője.
Hajdú Márton elmondta: a legtöbb áramkimaradás Pest megyében történt, az OKF az áramszolgáltatóval együttműködve folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán. A többi között aggregátorokat szállítanak a településekre.

Ugyanakkor további fakidőlésekkel már nem számolnak és az időjárás is melegszik, ami segíti a károk felszámolását - mondta.

Arról is beszámolt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, illetve a fővárosban vannak még lezárt útszakaszok.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy Budapest XII. és a II. kerületében harminc tűzoltó dolgozik a károk felszámolásán. Munkájukat a Pilisi Parkerdő Zrt. favágói segítik.

Szerda reggel nehezen, vagy nem lehet közlekedni a Karthauzi utcában, a Konkoly Thege Miklós utcában, a Csillagvölgyi úton, a Béla király utcában, a Magas utcában, az Irhás-árokban, a Melinda úton és a Hollósi úton.

A Budakeszi út még mindig le van zárva. Budakesziről a fővárost Budaörs vagy Perbál irányából lehet megközelíteni.

Hétfő óta nem lehet közlekedni Pilisszentkereszt és Dobogókő között, és továbbra is lezárva tartják a Gödöllő-Szárítópusztát Valkóval összekötő utat, a forgalmat Tura felé terelik a rendőrök. Tilos autózni Pilisszentkereszt és Pilisszántó között, valamint Nagytarcsa és Isaszeg térségében, ahol szintén kidőlt fák, leszakadt jeges faágak nehezítik a forgalmat.

Még nincs mindenütt televíziós szolgáltatás

Változatlanul folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán a UPC-nél, a cég szolgáltatása a rendkívüli időjárás okozta áramkimaradás miatt leállt Gödöllőn, Monoron, Üllőn, Kistarcsán, Kerepesen és Mogyoródon.

A Gerecse és a Nagy-Hideg-hegy körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra adásában van kimaradás, a Nagy-Hideg-hegyen szintén az áramszolgáltatás leállása okozza a tévéadás kimaradását - közölte Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs vezetője.

Azt egyik szolgáltató sem tudta megmondani, hogy mikorra állhat helyre minden szolgáltatás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.