Jéghatású műanyag pályát adtak át Budán

Jéghatású műanyag pályát adtak át hétfőn Budán, a Sportmax-Hegyvidék Sportcentrum teraszán.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere, Balogh Tibor, a Magyar Jégkorong Szövetség utánpótlás-igazgatója, valamint több válogatott vízilabdázó és a Budai Bocsok utánpótlás hokicsapat tagjai.

Amint Boros László, a centrum igazgatója kifejtette: ez az első, ilyen jellegű pálya az országban. A jéghatású műanyag felület lehetővé teszi, hogy a 200 méteres felületet egész évben lehet használni komoly gépezet és energia ráfordítás nélkül.

"A minőségi korcsolyázási élményt legfontosabbnak tartva, a szintetikus jégkészítők közül egy olyan partnerre esett a választásunk, amely hét év tapasztalattal, nemzetközi díjakkal és referenciákkal bizonyította kiválóságát. A világ 36 országában több mint 150 pályát épített eddig. A pályaépítés mindössze 6 órát és 6 hazai szakembert vett igénybe, köszönhetően az előre gyártott elemeknek és az építők szakértelmének" - mondta Boros. Hozzátéve, hogy a tervek között szerepel egy ugyanilyen 60x30-as pálya felépítése is ugyanitt.

A műjégpálya hagyományos korcsolyával használható, és akinek nincs, azok bérelhetnek is a helyszínen. A terasz a hét minden napján 10 és 21 óra között várja a korcsolyázni vágyókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.