Jeges rendezvények sora a Balatonon

A Balatonon kialakult 15-23 centiméter vastag jég a parti sávban alkalmassá vált a sportolásra, egyre több helyen várják ingyenes jégpályákkal a sportolni, szórakozni vágyókat, a hétvégi különleges téli programok között lesz jégkarnevál, jégszobrászat, sőt még búvárbemutató is.

Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról folyamatosan információkat közlő Balatonipp.hu oldal szerkesztője az MTI-nek pénteken elmondta: tapasztalatai szerint a legjobb és legkomfortosabb feltételeket idén is azokon a településeken biztosítják, ahol már több éve hagyománya van a korcsolyázók kiszolgálásának.

Ilyen, a hét minden napján nyitva tartó jégpálya található a keszthelyi Városi strandon, a füredi Esterházy strandon, a balatonfűzfői Föveny strandon és a siófoki Ezüstparton. Itt a kijelölt pályáknál a folyamatos takarítás és a meleg italokat árusító büfék mellett illemhelyeket is működtetnek, többnyire korcsolyát, fakutyát is kölcsönöznek, zenét is szolgáltatnak, és Siófok kivételével még világítást is biztosítanak az esti órákban, hogy tovább lehessen korcsolyázni. Keszthelyen szombat délután jégdiszkóval fokozzák a hangulatot.

Sok helyen szerveztek a kijelölt, így ellenőrzött és takarított jégpályákra jeges programokat a hétvégére. Balatonfenyvesen a Csalogány közi strandon szombaton 11 órától zenés programmal, karaoke versennyel és diszkóval várják a szabadlevegőre és jégre vágyókat. Fonyódon a város központi részén lévő Sándor telepi strand jegén szombaton 13 órától szerveznek jégkarnevált. Balatonalmádiban a Wesselényi strandon szombaton és vasárnap 10–16 óráig zenés, játékos programokkal, jelmezversennyel szórakoztatják a látogatókat. Itt a vállalkozó kedvűek egyebek közt váltó versenyeken, fakutyázásban, szánkó- és kötélhúzásban, valamint limbózásban mérhetik össze az ügyességüket.

Vonyarcvashegyen a Lido strandon szombaton 13 órától jégrandit tartanak, egybekötve a Jégszobrász Művésztelep megnyitásával. A programban itt a jeges ügyességi játékok mellett zumba és diszkó is szerepel. Alsóörsön a strandon vasárnap 14 órakor kezdődik a jégkarnevál, jégkorong- és búvárbemutatóval, ahol díjazzák a legérdekesebb jelmezeket, továbbá az önkormányzat forralt borral és teával kedveskedik a résztvevőknek.

A zánkai strandon vasárnap délután 14 órakor kezdődő jeges strandpartyn a helyi gyógyfüves szakértőknek, kertbarátoknak köszönhetően különleges forralt borokra, teákra lehet számítani. Balatonföldváron a Fesztivál tér előtti területen lehet korcsolyázni, de a szombatra tervezett jégkarnevált és hokibajnokságot egyelőre lefújták a jég bizonytalan minősége miatt.

Balatonkenesén a Vak Bottyán strand területén pénteken jelölték ki az egyik legújabb jégpályát. Badacsonytomajon, illetve Badacsonyban továbbra sincs még hivatalosan kijelölt pálya, de a tomaji strandon és a 71-es főút mellett Tomaj és Örs között található Büdös-tavon korcsolyázásra alkalmas a jég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.