Javult a H1N1-es kismama állapota

Jól van az a H1N1-es influenzavírussal fertőzött kismama, akinek gyermekét február 21-én császármetszéssel segítették világra. Az asszonyt a kaposvári kórházban ápolják, kedden elhagyhatja az intenzív osztályt.

A hirado.hu információi szerint jól van az a H1N1-es influenzavírussal fertőzött kismama, akinek gyermekét február 21-én császármetszéssel segítették világra. A 25 éves nőt a kaposvári kórházban ápolják az intenzív osztályon, de várhatóan holnap átkerül az intenzívről a fertőző osztályra.

Schäffer Károly, a Somogy megyei tiszti főorvos arról tájékoztatta a hirado.hu-t, hogy a fiatal nőt már lekapcsolták a lélegeztető gépről. A kismama jól van, eszik, sétál és kedden kikerül az intenzív osztályról - közölte a megyei tiszti főorvos.

Schäffer Károly elmondta, hogy a baba a múlt heti információk szerint jól van. A csecsemőt a pécsi klinikán ápolják. Jelenlegi állapotáról keveset tudni, mert a család kérésére nem adnak tájékoztatást a kórházban.

Az előzmények: a 25 éves H1N1-el fertőzött kismamánál február második felében kialakult egy bakteriális felülfertőzés. Emiatt olyan súlyos tünetek alakultak ki nála, hogy császármetszéssel világra kellett segíteni a 33. hetet betöltött gyermekét. A beavatkozás után a gyermeket a pécsi klinikára vitték, az anyát pedig Kaposváron kezelik.

(Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.