Játékpisztolyra ugrottak a rendőrök Szegeden

Három rendőrautóval és egy busszal szálltak ki a rendőrök Szegeden, hogy megfékezzen egy sérült fiút, aki játékpisztollyal katonásdit játszott.

Golyóálló mellénybe bújt kommandósok szállták meg a napokban Szegeden a felsővárosi Molnár utcát – írja a Délmagyarország. Egy nagymama hívta ki őket, azzal, hogy egy látott egy terepszínű ruhában szaladgáló pisztolyos embert. Nem hallgatott a környéken élőkre, akik mondták neki, hogy az a férfi egy Marci nevű, sérült tizenéves fiú, aki imád katonásdit játszani. A nő azt mondta, félti az ötéves unokáját, ne engedje az apja pisztollyal járkálni a sérült fiatalt.

Név nélkül nyilatkozó szemtanúk arról számoltak be, hogy három rendőrautó és egy szállító autóbusz érkezett a helyszínre, benne golyóálló mellényt viselő rendőrökkel. Ők mindenkit beküldtek a házakba, a kisbolt eladóinak a raktárba kellett bemenniük. Ők már tudták, hogy Marci miatt jöttek a rendőrök, és jót nevettek az egészen.

A fiút az apja fölhívta a lakásba, amikor meghallotta, hogy kihívták miatta a rendőrséget. A férfi a lapnak elmondta: naponta hordja át a fiát Hódmezővásárhelyre, a sérült gyermekekkel foglalkozó Kozmutza Flóra iskolába. Marci egyébként évek óta játszik katonásdit a környékbeli gyerekekkel. Amikor az aggódó nagymama látta, egy airsoft pisztoly volt nála, amit messziről igazi fegyvernek lehetett nézni. A férfi eltette ezt a tárgyat.

A rendőrségnek kötelessége volt ilyen bejelentésre kivonulni, hiszen valódi veszélyt is jelezhetett volna a riasztás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának időközben kiadott közleménye szerint nem kommandósok intézkedtek, hanem golyóálló mellénybe öltözött járőrök. A rendőrség a bejelentésnek megfelelő erőt irányított a helyszínre. Ott derült ki, hogy a bejelentés valótlan.

A rendőrök szóban figyelmeztették a fiú apját, aki a mai Magyarország ellenségeskedő légkörével magyarázta, hogy a nagymama pánikba esett, és pánikot keltett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.