Játékfegyverekkel fenyegetőzött a mozis túszejtő

Nem találtak éles fegyvert annál a férfinál, aki csütörtökön ejtett túszokat egy viernheimi moziban - erősítette meg a német rendőrség. A 19 éves férfi csak fegyverutánzatokkal fenyegetőzött.

Tizennégy mozilátogatót és négy alkalmazottat ejtett túszul egy férfi tegnap kora délután a hesseni Viernheimben. A 19 éves német férfinál egy kézifegyver és egy puska mellett egy kézigránát utánzata volt - számolt be pénteken a rendőrség információi alapján a Local.

A támadóról a korán kívül annyit közöltek a hatóságok, hogy a német állampolgár, a Viernheimtől mindössze 20 percre fekvő Mannheimben született és Észak-Németországban élt. Arról, hogy miért támadta meg a mozit, a rendőrségnek egyelőre nincs információja

A férfi három óra körül sétált be a moziba, ahol ebben az időpontban matinékat vetítettek, így főleg kisgyerekes családok voltak a termekben.

A maszkos támadó néhány lövést adott le a levegőbe - feltehetőleg egy riasztópisztollyal -, majd tizennyolc embert ejtett túszul. Az épületet hamarosan körbevették a kommandósok, akik Frankfurtból érkeztek a helyszínre helikopterrel.

A moziba betörő kommandósok lelőtték a támadót Peter Beuth tartományi belügyminiszter beszámolója szerint. Egyes sajtóértesülések szerint a helyszínen 25 ember szenvedett könnyebb sérüléseket, Beuth szerint azonban valamennyi túszt sértetlenül sikerült kiszabadítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.