Játékfüggőség elleni programsorozat indult Debrecenben

A játékfüggőség ellen indított közös programot Debrecenben az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. "Játék határokkal" címmel.

A tavaly októberben életre hívott hároméves modellprogram pénteki debreceni szakmai napján a prevenció és a függőség kezelése egyaránt megjelenik - hangoztatta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszolgálat elnök-igazgatója.

A segélyszervezet debreceni szociális- és fejlesztő központjában általános iskolai felsőtagozatos és középiskolás diákok figyelmét előadásokkal és klubfoglalkozásokkal hívják fel a játékszenvedély veszélyeire. Ezek a foglalkozások a következő hónapokban a megelőzést célozzák majd - fűzte hozzá.

Jánoska Andrea, a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy 25 millió forintot biztosítanak a projekt finanszírozására. Magyarországon 2009 óta 1,2 százalékkal emelkedett a játékfüggők aránya, így ma már a felnőtt lakosság 2,64 százaléka e szenvedélybetegségben szenved.

Mint mondta, legfőképp az online szerencsejátékok terén figyelhető meg a növekedés. Felhívta a figyelmet arra is, hogy míg például az alkohol- és drogfüggők kezelésére ma már Magyarországon széles intézményrendszer áll rendelkezésre, addig a játékfüggőség kezelése elmarad ettől.

A szenvedélybetegek kezelésében fontos az Ökumenikus Segélyszolgálat több évtizedes tevékenysége, beágyazottsága, így reményeik szerint a játékfüggők kezelésére alkalmas modell születhet meg 2015 augusztusára. Kifejezetten játékfüggőség megelőzésére szolgáló program ugyanis jelenleg nincs Magyarországon - mondta el Jánoska Andrea.

A prevencióban a 10 és 18 év közöttieket megcélzó "Játék határokkal" programban négy debreceni iskola összesen 16 osztálya vesz részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.