Játékból dobták ki a negyedikről a kiskutyát, börtön várhat a gazdára

Börtönbe is kerülhet az a nő, aki tegnap Pécsen, egy negyedik emeleti lakásból kidobott egy kutyát. Az állatot hiába próbálták megmenteni arra járók, esélytelen volt, hogy az állat túlélje a becsapódást. Az eset szemtanúi rendőrt hívtak, akinek a helyszínen egy nő, aki a kutyát el akarta vinni, azt mondta, csak játszottak az állattal.

A történtekről beszámoló bama.hu írása szerint „amennyiben állatkínzás gyanúja miatt indul eljárás az elpusztult kutya tulajdonosa ellen, és a bíróság bűnösnek találja, letöltendő börtönbüntetést is kaphat. Éppen a napokban született ítélet egy hasonló ügyben: a Mohácsi Járásbíróság öt hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és egy év közügyektől való eltiltást rótt ki egy középkorú férfira, aki ásóval halálra verte saját kutyáját."

Most a tragikus jelenetnek volt szemtanúja is, egy lány, aki hétfőn este éppen az Építők útján sétáltatta kutyáját, amikor meglátta, hogy egy kutyát éppen kidobnak az egyik társasház negyedik emeleti lakásának ablakán. Ő gyorsan elfutott a rendőrségre, jelenteni az esetet, addig egy társa vigyázott a megsérült állatra, akihez hiába hívtak állatorvost, már nem tudott rajta segíteni.

Az állatvédőket nagyon felháborították a történtek. Mint arról a korábban a baranyai hírportálnak nyilatkozók megjegyezték: idehaza nem a törvényi szigor hiányzik, a jogszabályok megfelelnek az európai normáknak, csak a betartatás nem megy igazán, az elkövetők kézre kerítése már sokszor lehetetlen, emiatt a bizonyítás is problémás, ítéletek nélkül a szigorú büntetések visszatartó ereje csekély. Az utóbbi öt évben 250 súlyos állatkínzási esetet jegyeztek fel, ezeknek csupán egyötöde végződött az elkövető elítélésével.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.