Járókelők verték véresre a gyerekrablót

Járókelők véresre vertek és a rendőrség kiérkezéséig visszatartottak egy férfit, aki az utcáról akart elrabolni egy kislányt Kína déli részén – jelentette a CCTV állami hírtelevízió.

Az eset december 6-án történt Szecsuan tartomány fővárosában, Csengtuban. A középkorú, sötét öltönyt viselő férfi egy lakótelepi épület bejárata előtt szólította meg a lánykát helyi idő szerint délelőtt fél tíz körül.

Mikor a férfi megragadta a gyereket és magával akarta vonszolni, az arra járó felnőttek rátámadtak és véresre verték. A gyerekrabló megpróbált elmenekülni egy autóval, melyben társa várta, de a járókelők megakadályozták ebben.

Az ügy számos részletét még homály fedi, de az biztos, hogy a középkorú férfira rendőrt hívtak, és le is tartóztatták. Az összevert férfiról készült képek bejárták a közösségi médiát is.

Az emberkereskedelem burjánzik Kínában. Egy 2013-as helyi médiajelentés szerint évente 200 ezer gyerek tűnik el az országban. Ezt a számot a központi kormányzat később elutasította, de nem közölt saját statisztikát. A Caixin pénzügyi magazin idén júniusban közölt riportja szerint egy a Kínai Népi Közbiztonsági Egyetem kriminalisztika professzora által vezetett vizsgálat eredményei szerint 113 ismert eset (melyek zömében hatévesnél fiatalabb eltűntekről van szó) felében a gyerekeket közvetlen hozzátartozó adta el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.