Járműveket kellett menteni az alsóbbrendű utakon Békésben

Több alsóbbrendű úton kellett elakadt járműveket és utasokat menteniük a katasztrófavédelem munkatársainak Békés megyében szerdán a rendkívüli havazás és a hófúvás miatt - közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Tímár Tamás elmondta: a 4434-es út Kétegyháza és Medgyesegyháza közötti szakaszán egy autóbuszt, egy beteget szállító mentőautót, egy tehergépjárművet és két személygépkocsit kellett kimenteniük az igazgatóság mezőkovácsházi hivatásos tűzoltóegységeinek.

Elek és Lőkösháza között, a 4444-es útról Dombiratos felé vezető 4438-as összekötő úton egy tehergépjármű és három személyautó akadt el, ott a megyei katasztrófavédelem gyulai hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést.

A Magyar Közút Békés megyei ügyeletének tájékoztatása szerint nehezen járható a Gyula-Sarkad-Méhkerék közötti 4219-es út, a Szabadkígyós és Gyula közötti 4431-es út, a 4438-as út Nagybánhegyes, Csanádapáca, Kaszaper között, és nem járható a 4438-ról a Nagybánhegyesre vezető szakasz.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy jelenleg a megye valamennyi települése megközelíthető. A hóakadályok miatt több mint két tucat ember kényszerült várakozásra a hóakadályok miatt a megye alsóbbrendű útjain szerda délután.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.