James Bond lábai előtt hever fél Európa

A 007 Spectre - A Fantom visszatér című 24. James Bond-kaland szinte minden piacon bevételi rekordot döntött a mozikban, ahol eddig bemutatták - számolt be róla hétfőn a BBC News.

Az Egyesült Királyságban egy hete tartották a film világpremierjét. A díszbemutató napján is rekordösszegért keltek el a jegyek, az elmúlt héten pedig a britek összesen több mint 41 millió fontot (18 milliárd forintot) adtak ki a filmre. A rekordot eddig a Harry Potter és az azkabani fogoly 23,8 millió fontos első heti jegyeladása tartotta.

A Sam Mendes rendezésében forgatott produkció Norvégiában, Finnországban és Dániában is debütált már, és szintén mindenhol bevételi csúcsot döntött. A film eddigi összbevétele meghaladja a 80 millió dollárt (23 milliárd forintot).

"Igazán hálásak vagyunk a Bond-rajongóinknak" - jelentette ki Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, a Bond-mozi két producere.
Az eddig bemutatott két tucatnyi Bond-produkció közül a sorozat történetében a szintén Sam Mendes rendezte 007 - Skyfall lett a legnagyobb kasszasiker: világszerte 1,1 milliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Daniel Craig, akinek a 007 Spectre a negyedik Bond-filmje - a Quantum csendje, a Casino Royale és a Skyfall után - a minap arról beszélt, hogy nagyon élvezi a szerepét, és legalább még egy kalandban el akarja játszani.

A 007 Spectre nemcsak a közönségnek tetszik, a kritikusok is dicsérik, több brit lap filmkritikusa öt csillaggal jutalmazta.

Magyarországon november 5-én kezdik vetíteni a filmet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.