Jakupcsek: Mintha nagyon mellbe vágtak volna

Kirúgása megdöbbentette Jakupcsek Gabriellát, aki csak a Ridikül és a Szeretlek, Magyarország! miatt szerződött a köztévéhez, de már élvezi, hogy végre a saját ritmusában élhet.

A műsorvezetőnek karácsony előtt mondtak fel a Ridikül forgatása közben. Jakupcsek a Blikknek adott interjújában azt mondja, semmilyen előjele nem volt annak, hogy nem tartanak igényt a munkájára. 

"Egy sikeres műsort készítettünk a stábbal, éppen az 500. adásra készültünk, és azt gondolom, ha az ember tisztességesen végzi a munkáját, a nézettségi adatok is azt mutatják, hogy jó, amit csinál, akkor nincs oka kirúgástól tartani" – emlékezett vissza az esetre Jakupcsek. "Sőt bevallom, amikor már sokadjára kértek, hogy mielőbb menjek fel az irodába, nem törődve azzal, hogy éppen forgatunk, azt gondoltam, év végi jutalom miatt keresnek. Nem így lett. Bár én vagyok reflektorfényben, ne felejtsük el, hogy 140 kollégát érintett a lépés, ennyi család életét befolyásolta."

Az első dolga az volt, hogy a családjával közölte a hírt.

"Mérhetetlen fájdalom volt bennem. Majd felhívtam a férjemet, ő épp külföldön síelt a gyerekünkkel, aki éppen akkor nyerte meg a síversenyt, amikor én a férjem fülébe üvöltöttem: Képzeld, kirúgtak! Abszurd helyzet volt. Miközben a lányom síel, a férjem egyik kezében a videokamera, a másikban a telefon, és ő alig hitte el, amit én a telefonba mondok neki."

Arra nem kapott választ, hogy miért döntöttek úgy, hogy megválnak tőle. Bár érzékeny embernek tartja magát, nem sírt. "Egy könny­csepp sem csordult ki a szememen sem akkor, sem azóta. Másfajta szomorúság vagy keserűség volt. Inkább olyan, mint amikor nagyon mellbe vágnak."

Arról, hogy néhány óra múlva már vissza is vették volna, nem kívánt nyilatkozni. Ahogy fogalmaz, szeretné korrektül lezárni az elmúlt három évet. A további terveiről egyelőre még nem sokat árult el. Azt mondja, hogy sokan megkeresik, rengeteg találkozója van, de még csak meghallgatja a lehetőségeket. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.