Jaj Stohlnak! Nyolc hónap gázolásért egy híres sportolónak

Fogházban letöltendő nyolc hónapi szabadságvesztésre ítélte első fokon a Veszprémi Városi Bíróság a világválogatott kézilabdázót, Pásztor Istvánt.

A játékos szeptember 29-én az Endrődi lakótelep közelében a zebrán motorkerékpárjával elütött egy embert, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe - írta csütörtöki számában a Blikk. A sportoló fellebbez az ítélet ellen.

Megrongálódott motorkerékpár egy teherautó platóján Veszprémben, a Dózsa György úton, miután a járművel elgázoltak egy a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő 80 éves férfit
Veszprém, 2010. szeptember 29. Megrongálódott motorkerékpár egy teherautó platóján Veszprémben, a Dózsa György úton, miután a járművel elgázoltak egy a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelő, 80 éves férfit, aki a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A 39 éves balatonalmádi motorost könnyebb sérülésekkel szállították a veszprémi kórházba. Az MTI úgy tudja, hogy a járművet Pásztor István, a balatonfüredi NB I-es kézilabdacsapat kapitánya, volt válogatott kézilabdázó vezette. MTI Fotó: Nagy Lajos

A bíró szavait idézve a lap azt írta: a Veszprémi Városi Bíróság Pásztor Istvánt nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítéli, s öt évre eltiltja a járművezetéstől. Mellékbüntetésként 334 ezer 397 forint bűnügyi perköltség megfizetésére is kötelezi.

A Blikk azt írta: a bűncselekményét elismerő, szabadlábon védekező Pásztor motorkerékpárjával 69 kilométer/órával haladt, amikor elütötte a gyalogost, holott lakóterületen belül 50 kilométer/óra a megengedett maximális sebesség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.