Jagger megbocsátott, de a jubileumi visszatérés még várat magára

Tavaly felröppent a hír, hogy idén jubileumi koncerttel és világkörüli turnéval ünnepli 50. születésnapját a Rolling Stones. A legfrissebb hírek szerint viszont erre még egy évig várnunk kell.

Tavaly novemberben a híres csapat összeállt, leporolták hangszereiket és együtt zenéltek. A nagy visszatérés lehetőségét azonban beárnyékolta Keith Richards és Mick Jagger személyes ellentéte. Történt ugyanis, hogy Keith Richards 2009 őszén megjelentette Life című önéletrajzát, melyben meglehetősen leplezetlenül írt Jaggerről és férfiasságáról, ami nem érintette túl jól az énekest.

50 éves lesz a Stones.
Rolling Stones band members Keith Richards (2nd L), Mick Jagger (2nd R), Ronnie Wood (L), and Charlie Watts smile as the group arrives at the premiere of the documentary film "Shine A Light", directed by Martin Scorsese about the Rolling Stones, in New York March 30, 2008. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES)

"Úgy gondolom, ideje továbblépni" - nyilatkozta Jagger a Rolling Stone magazinnak a napokban.

"Micknek igaza van. A múlt év során sokat beszélgettünk, amire jó ideje nem volt példa, és ez hihetetlenül fontos számomra. (...) Ami a könyvet illeti, az az én sztorim volt, és nagyon nyers, és azt is akartam, hogy az legyen, de jól tudom, hogy bizonyos részei és az ezzel jár hírverés egy része sértette Mick-et, és ezt nagyon sajnálom" - tette hozzá Keith Richards.

A békülés ellenére úgy fest, idén mégsem lesz világkörüli turné. "Alapvetően még nem állunk készen. Az új cél 2013. Úgy érzem, az sokkal reálisabb" - nyilatkozta Richards. Állítólag a háttérben Richards egészségi állapota áll, ez pedig felveti a kérdést: bírná-e egyáltalán az állandó koncertezést. Miután 2006 áprilisában, a Fidzsin töltött vakációja során fejsérülést szenvedett, a gitáros ugyanis nem a régi.

A Rolling Stone magazinnak egy forrás elmondta, valóban nem akarnak végigcsinálni egy teljes turnét, nem akarnak már utazgatni, és aggódnak Richards egészsége miatt is. "Valószínűleg inkább több koncertet adnak majd nagyobb arénákban, ahogy Prince tette New Yorkban és Los Angelesben."

A banda tavaly novemberben állt össze újra egy londoni stúdióban. A harmadik napon feltűnt Jagger is, sokat jammeltek, bluest játszottak és elmondásuk szerint nagyon élvezték a közös zenélést.

Keith Richards pedig elmondta, hogy az 50. születésnap megünneplése reális 2013-ban: "A Stones valójában mindig '63-tól számolja a zenekar megalakulását, hiszen Charlie Watts igazából nem csatlakozott hozzánk januárig. 2012-re úgy tekintünk, mint a fogantatás évére, azonban a születésre 2013-ig várni kell."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.