J.J. Abrams és Sean Bean is Nemzeközi Emmy-t kapott

Tegnap este osztották ki az International Emmy Awards-ot, vagyis az amerikai filmakadémia tévés díjait. Ezen a gálán a legjobb nem amerikai televíziós produkciókat díjazzák. Az új Star Wars-filmek rendezőjét is jutalmazták, és a népszerű színész, Sean Bean sem térhetett haza üres kézzel.

A díj nem keverendő össze a néhány hete megtartott Primetime Emmy Awards elnevezésű díjátadóval, ott ugyanis a legjobb amerikai tévés produkciókat jutalmazzák. A Nemzetközi Emmyt a Televíziós Művészetek Nemzetközi Akadémiája ítéli oda minden évben a legjobb nem amerikai produkciónak.

J.J. Abrams ismét gazdagabb egy Emmy-díjjal
Producer J.J. Abrams poses for photographers with his Founders Award backstage during the 41st International Emmy Awards in New York, November 25, 2013. REUTERS/Carlo Allegri (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

A Primetime Emmy-díjátadón megszokottnál itt jóval kevesebb kategóriában hirdetnek győztest, de a legismertebb és legfontosabb kategóriák természetesen itt is jelen vannak. 

A tegnap, New Yorkban megtartott Nemzetközi Emmy-díjátadó házigazdája John Oliver brit komikus volt.

A ceremónián Sean Bean angol színész megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát az Accused című sorozatban nyújtott alakításáért, és díjat kapott az új Star Wars-filmek rendezője, J. J. Abrams is, írja a Variety

Chris O'Dowd ír színész és Nick Vincent Murphy ír író-produer a legjobb komédiáért (Moone Boy), Fernanda Montenegro pedig a legjobb női alakításért (Sweet Mother) vihetett haza egy-egy Emmy-díjat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.