Izraeli kémdelfint fogtak el Gázában

A Hamász azt állítja, hogy elfogtak egy kémkedésre alkalmas felszereléssel ellátott delfint a gázai partoknál - írja a helyi arab nyelvű újság, az Al-Kudsz.

A tengeri emlőst a palesztin iszlamista szervezet haditengerészeti egységei fedezék fel és hozták a partra. Az állatról nem került nyilvánosságra fényképfelvétel - tájékoztatott a BBC.

A lap szerint a delfint „megfosztotta az akaratától” és „gyilkossá” változtatta az izraeli titkosszolgálat. Az eset megmutatta, mennyire felháborította és feldühítette Izraelt a Hamász haditengerészeti egységének létrehozása – szolgál magyarázattal az újság. Az izraeli hatóságok nem kommentálták az ügyet.

Nem ez az első eset, hogy Izraelt azzal vádolják, állatokat használ kémkedésre. 2010-ben az ország visszautasította az egyiptomi vádakat, hogy a Vörös-tengeren történt sorozatos cápatámadások egy esetleges Moszad-terv részét képeznék. 2012-ben egy török faluban talált kis költöző madárról gondolták azt a lábán lévő gyűrű alapján, hogy izraeli kém. A félelem megalapozatlannak bizonyult. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.