Ittasan menekült az autós ámokfutó

Vádat emelt az ügyészség egy 61 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly nyáron ittasan vezetve autójával személyi sérülést okozott, és egy rendőr életét is veszélyeztette.

A férfi 2015. augusztus 27-én este ittas állapotban ült a volán mögé. A gépkocsijával a XIX. kerületben több pakoló kocsinak is nekiütközött, és továbbhajtott. Egy alkalommal egy nő is megsérült, aki éppen két parkoló autó között állt, és az ütközéstől a kocsik közé szorult. A férfi segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt - áll a Budapesti Nyomozó Ügyészség közleményében.

A férfi 20 perccel később visszatért a baleset helyszínének közelébe, ahol a szemtanúk felismerték az autóját és szóltak az éppen intézkedő rendőröknek. A két járőr leintette a sofőrt, majd egyikük az autó mellé állva többször felszólította a férfit, hogy állítsa le az autót. A másik ezalatt a gépjármű sérüléseit vizsgálta a kocsi elejénél, amikor az autó gurulni kezdett felé.

Hiába a többszöri felszólítás, a 61 éves férfi nem állt meg, a járőr hátrálni kezdett, mire a sofőr nagy gázzal menekült el a helyszínről. A rendőr gyors reakciójának köszönhetően elugrott a jármű elől, így az nem ütötte el.

A férfi végül az Üllői úton parkolt le, és gyalog menekült tovább, de az őt üldöző rendőrök elfogták. Pechjére az egész estét rögzítette a vádlott kocsijában talált fedélzeti kamera, amelyet a rendőrök lefoglaltak.

A 61 éves férfi az eset után azt állította, nem is ő vezette a gépjárművet, hanem egy ismerőse. Ha bűnösnek találja őt a bíróság, akár hét és fél évre is börtönbe kerülhet. Ugyanakkor a büntetés súlyosbodhat is, mivel a férfit jelenleg hivatalos személy elleni erőszakkal, közúti veszélyeztetéssel, és hamis vádaskodással vádolta meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség. A segítségnyújtás elmulasztása és ittas vezetés miatti nyomozás még folyamatban van.

A videó itt megtekinthető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.